ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Άγκρια
Μεσόψιµη ποικιλία (95-115 ημερών από το φύτρωμα), µε µεγάλες αποδόσεις και υψηλό ποσοστό µεγάλων κονδύλων. Οι κόνδυλοι είναι πολύ µεγάλοι, επιµήκεις, ωοειδείς µε κίτρινη επιδερµίδα. Η σάρκα έχει βαθύ κίτρινο χρώµα. Είναι κατάλληλη για τηγάνι, βράσιμο, φούρνο και πουρέ. Οι υψηλές αποδόσεις και οι µεγάλοι κόνδυλοι της την καθιστούν ιδανική ποικιλία για προτηγανισµένες πατάτες. Η Agria έχει πολύ καλή αντοχή στις ασθένειες της πατάτας και είναι κατάλληλη για περιοχές με υψόμετρο.




Σπούντα
Η Spunta είναι µία πολύ παραγωγική ποικιλία πρώιμη (95-110 ημερών από το φύτρωμα). Διαθέτει πυκνό φύλλωμα, τα άνθη εμφανίζονται σπάνια ενώ τα μάτια είναι πολύ επιφανειακά. Η σάρκα ελαφρώς κίτρινη με σχήμα επιµήκες, πολύ μεγάλο με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κατάλληλη για πατάτες βραστές ή ψητές, τηγάνι και πουρέ. Ποικιλία που προσαρμόζεται και αποδίδει καλύτερα σε πεδινές περιοχές.




Πηνελόπη
Μεσοπρώιμη ποικιλία (95-110 ημέρες). Γρήγορη πρώτη ανάπτυξη, μεγάλη φυλλική επιφάνεια, πολύ εύρωστα φυτά με αβαθή μάτια. Η σάρκα έντονα κίτρινη, με ομοιόμορφους μεγάλους επιμήκεις κονδύλους, εξαιρετικής γεύσης  και πολύ μεγάλης παραγωγής. Η Πηνελόπη προσαρμόζεται εξαιρετικά σε όλες τις περιοχές (ορεινές , ημιορεινές, αλλά και πεδινές).




Λοάν

Γαλλική μεσοπρώιμη ποικιλία πατάτας πολλαπλών χρήσεων. Κιτρινόσαρκη με κίτρινη επιδερμίδα, αβαθή μάτια και πολύ ωραία εμφάνιση. Πλεονεκτεί σε σχέση με άλλες ποικιλίες πατάτας λόγω της πολύ γρήγορης κονδυλοποίησης και μεγέθυνσης των κονδύλων. Ποικιλία με πολύ υψηλή ποιοτική παραγωγή, με ωραίο επιμήκες σχήμα των κονδύλων, ενώ είναι προσαρμοσμένη για όλες τις περιοχές. Κατάλληλη για πατάτες βραστές ή ψητές, τηγάνι και πουρέ.











Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.